Madde 1 – Bu Kanunun amacı, milli ekonominin ve ticaretin gereklerine ve kamu yararına uygun olarak Türkiye hudutları içinde her türlü ölçü ve ölçü aletlerinin doğru ayarlı ve uluslararası birimler sistemine uygun olarak imalini ve kullanılmasını sağlamaktır.21 Jan 2000

Ölçü aletleri muayenesi kaç yılda bir yapılır?

periyodik muayenelerinin iki yılda bir yaptırılması zorunludur. Bu ölçü ve ölçü aletlerinin periyodik muayeneleri ilgililerin müracaatı üzerine Grup Merkezi Belediye Ölçüler ve Ayar Memurluklarınca yapılır.

Ölçü ayar belgesi nereden alınır?

MADDE 8 – (1) Ölçü ve ölçü aletlerinin tamir ve ayar hizmetlerinin yapıldığı işyerleri için, işyerinin bulunduğu il müdürlüğünden işyeri uygunluk belgesi alınması zorunludur.

Ölçü ayar başvurusu nasil yapilir?

Uygunsuzluklar giderildikten sonra https://basvuruportal.tse.org.tr/ adresinden veya e-devlet üzerinden, tamir ayar servisinin düzenleyeceği Damga Sökme/Geçici Damgalama Tutanağı sisteme yüklenmek suretiyle başvuruda bulunulur.

Kalorimetre kaç yılda değişir?

Sayaçların periyodik muayene süresi beş yıldır. Bu süre tarih olarak değil yıl olarak izlenir.

Kalibrasyon kaç yılda bir yapılır?

Kalibrasyon kütleleri ve kontrol kütleleri belli periyotlarla ( 3-5 yıl) kalibre ettirilmelidir. sıklığı amaca uygun olarak belirlenmelidir.

Işyeri uygunluk belgesi kim verir?

İl müdürlüğünce yerinde yapılan inceleme ve değerlendirme sonucunda gerekli şartları sağladığı tespit edilen işyerleri için işyeri uygunluk belgesi düzenlenir.

Ölçü ve Ölçü Aletleri Tamir ve Ayar Yetki Belgesi Nedir?

En az iki yıl süre ile ölçüler ve ayar işlerinde çalışan Grup Merkezi Belediye Ölçüler ve Ayar memurlarına da talep etmeleri halinde çalıştığı tarihlerde yürürlükte mevzuatı bulunan ve kendi yetkileri kapsamındaki ölçü aletlerinin tamir ve ayarları için il müdürlüklerince yetki belgesi verilir.